Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

łosoś filet 3 szt
ziemniaki 5 szt

Marynata

imbir starty 1 łyżeczka
sos sojowy 3 łyżki
woda letnia 3 łyżki
gałązki rozmarynu 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z ziemniakami

Wodę, sos sojowy, imbir i rozmaryn łączymy ze sobą. Łososia nacieramy marynatą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Tak zamarynowane płaty łososia kładziemy na folii aluminiowej. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry. Układamy na łososiu i solimy. Wszystko układamy na grillu i pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak