Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z masłem paprykowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 4-5 kawałków
cytryna 1/2 szt
masło 15 dkg
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
chili do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z masłem paprykowym

Kroki postępowania

1
Masło ( musi być miękkie) mieszamy z papryką słodką i chili ( dodajemy według uznania). Tak przygotowane masło wkładamy do lodówki , żeby nam stwardniało.

Łososia filetujemy ze skóry. Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oliwy z oliwek, układamy kawałki łososia. Z cytryny wyciskamy sok. Sokiem z cytryny polewamy łososia. Na każdym kawałku ryby układamy masło paprykowe.
Krok 1 - Łosoś pieczony z masłem paprykowym foto
2
Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni ok 20 -30 minut.

Smacznego!!!
Krok 2 - Łosoś pieczony z masłem paprykowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 02.04.2014 11:53
Smaczna ryba.
adelajda 02.04.2014 09:23
lubię łososia w każdej postaci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak