Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 2 sztuki
sok z cytryny 4 łyzki
koperek 2 gałązki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z koperkiem

Łososia myjemy,osuszamy. Wyjmujemy ości jeśli takie są . Układamy na foli aluminiowej. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem . Na każdym kawałku układamy gałązkę koperku. Zawijamy w folie i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy ok 15-20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak