Łosoś pieczony w ziołach

Łosoś pieczony w ziołach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    2 szt
  • ziemniaki ugotowane

    400 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    do smaku
  • olej

    4 łyżek
  • kurkuma

    do smaku
  • Gorczyca biała cała Prymat

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • sok z cytryny

  • surówka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Łosoś pieczony w ziołach

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś pieczony w ziołach foto
Na poczatku przygotoeujemy przyprawę do ryby. Olej mieszamy z solą ziołową , pieprzem czarnym , kurkumą, oregano, gorczycą, czosnkiem i sokiem cytryny. Następnie filet łososia kroimy i panierujemy w marynacie przez kilka godzin.
Krok 2 - Łosoś pieczony w ziołach foto
Następnie rybkę wkładamy do foli ,Dodajemy dodatkwo trochę masła i pieczemy w 180 przez 20 minut.
Krok 3 - Łosoś pieczony w ziołach foto
Gotową rybę wyciągamy z foli
Krok 4 - Łosoś pieczony w ziołach foto
Całość podajemy z wcześniej ugotownymi ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

marta1371 01.03.2017 07:22
Chętnie wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat