Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony w sosie na warzywach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś

łosoś 4 porcje
śmietana gęsta 300 ml
mozzarella w bloku 100 g
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
Kurkuma mielona Prymat

Lista składników

mix sałat
pomidorki koktajlowe
papryka 1 szt
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony w sosie na warzywach

Łososia opłukać i osuszyć. Z obu stron oprószyć solą, pieprzem oraz odrobiną kurkumy. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Śmietanę przelać do garnka, dodać startą mozzarellę, łyżkę masła, odrobinę soli i pieprzu. Lekko podgrzać aby ser się rozpuścił. Polać rybę , wstawić na nagrzanego piekarnika i piec 25 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotować sałatę. Mix sałat rozłożyć na talerzach, dodać dość grubo pokrojoną cebulę oraz paprykę. ozdobić pomidorkami koktajlowymi. Upieczoną rybę wykładać na sałatę. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 20.06.2015 18:48
Pysznie i prosto
Justi2401 20.06.2015 16:18
Pysznie przygotowany łosoś :)
jagoda5913 20.06.2015 15:02
Uwielbiam takie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak