Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony pod kołuderką z porów.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 0,5 kg.
por (biała część)
sok z cytryny 1
oliwa 4 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony pod kołuderką z porów.

Por umyj ,drobno posiekaj i duś na oliwie.Nagrzej piekarnik 200 stopni,filety umyj,pokrop cytryną i przypraw.Brytwane wyłóż folią aluminiową,wlej 3 łyżki oliwy,włóż łososia na to uduszony por przypraw solą i pieprzem,przykryj szczelnie i piecz 20 min.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak