łosoś pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1
  • masło

    1
  • sól

  • pieczarki

  • cebula

  • łosoś dzwonka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia przyprawiamy i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny

Masło ucieramy z czosnkiem i solą, nakładamy po 1 łyżce na środek łososia - całość zawijamy w foli aluminiowej - pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 c około 30 minut

na maśle smażymy pieczarki z cebulą , doprawiamy czosnkiem i solą, nakładamy na upieczonego łososia
Podajemy z pieczonymi ziemniakami

Smacznego !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 14.11.2011 11:14
świetny obiad
agata1722 10.10.2011 12:33
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat