Łosoś pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    8 ziaren
  • sól morska do smaku

  • sok z cytryny

    1/2 cytryna
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka

Ryba

  • filet z łososia

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Ułożyć na blasze wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia
Filety polać sokiem z cytryny, posypać solą morską oraz pieprzem kolorowym (ja mam w młynku). Na koniec opruszyć papryką słodką mieloną do smaku.
Piec w 170 stopniach przez 40 minut.
Madzik239
Filet z łososia ułożyć na blasze skórką do dołu. Rybę najlepiej przyprawić i pozostawić około godzinę -wtedy zdąży ładnie przyjąć aromat przypraw przed pieczeniem. Zazwyczaj podaję ją z frytkami oraz domową surówką z selera.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 06.01.2016 17:49
Mmm znakomita ta rybka
Madzik239 04.01.2016 16:57
Surówka także ptrzypomina wakacje..marchewka z sokiem z pomarańczy- polecam
Madzik239 04.01.2016 16:55
Naprawdę rybka jest pyszna
Bernadeta1 04.01.2016 16:13
Taki obiadek chętnie bym zjadła
Aleksandra/Olcia 04.01.2016 14:04
obiad jak na wakacjach ! super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat