Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 8 ziaren
sól morska do smaku
sok z cytryny 1/2 cytryna
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Ryba

filet z łososia 2 sztuki

Porada

Filet z łososia ułożyć na blasze skórką do dołu. Rybę najlepiej przyprawić i pozostawić około godzinę -wtedy zdąży ładnie przyjąć aromat przypraw przed pieczeniem. Zazwyczaj podaję ją z frytkami oraz domową surówką z selera.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony

Filet z łososia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Ułożyć na blasze wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia
Filety polać sokiem z cytryny, posypać solą morską oraz pieprzem kolorowym (ja mam w młynku). Na koniec opruszyć papryką słodką mieloną do smaku.
Piec w 170 stopniach przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 06.01.2016 17:49
Mmm znakomita ta rybka
Madzik239 04.01.2016 16:57
Surówka także ptrzypomina wakacje..marchewka z sokiem z pomarańczy- polecam
Madzik239 04.01.2016 16:55
Naprawdę rybka jest pyszna
Bernadeta1 04.01.2016 16:13
Taki obiadek chętnie bym zjadła
Aleksandra/Olcia 04.01.2016 14:04
obiad jak na wakacjach ! super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak