łosoś pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    2 szt
  • sos worcestershire

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia oprószyć solą, pieprzem i skropić sosem worcester. Cebulę i czosnek pokroić w plastry i obłożyć nimi rybę. Odstawić na godzinę do lodówki. Nastepnie ułożyc na folii aluminiowej, na wierzchu posypać wiórkami masła. Upiec w piekarniku w temperaturze około 180 stopni

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 11.09.2015 08:49
smaczna rybka
2milutka 12.05.2015 20:46
lubię takie jedzonko:)
agnieszka214 12.05.2015 20:36
fajna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat