łosoś pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    4 szt
  • marchew

    2 szt
  • por

    1 szt
  • masło

    3 łyżki
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z łososia skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem oraz estragonem. Następnie filety z łososia ułożyć na folii aluminiowej i piec w piekarniku aż zmięknie.
Warzywa posiekane sparzyć we wrzącej wodzie 5minut. Podawać warzywa razem z łososiem a wszystko polewać roztopionym maslem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.08.2012 19:01
uwielbiam
Margo1 21.08.2012 19:01
uwielbiam
angelika14 18.04.2012 18:43
pycha
Jolanta40 21.02.2012 08:18
pycha
iga2 22.08.2011 23:54
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat