Łosoś pieczony

Łosoś pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    300 g
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • masło

    1 łyżeczka
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia podzielić na dwa równe kawałki.
Ułożyć na folii aluminiowej, pozaginać brzegi folii tak, żeby powstały sos nie wyciekał- ale filety mają być odkryte.
Rybę skropić sokiem z cytryny, przyprawic delikatnie solą ziołową i pieprzem i na wierzchu położyć po kawałeczku masła. Posypać odrobiną posiekanego koperku.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat