Łosoś na szpinaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    300 g
  • cebula

    1-2 sztuki
  • czosnek

    4-5 ząbków
  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • ser pleśniowy

    300 g
  • kremówka

    1/4 szklanki
  • sól i pieprz do smaku

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • oliwa

    4-5 łyżek
  • łosoś

    100-200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oliwie smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie dolewamy wino, dodajemy ser pleśniowy(ja połączyłam serek pleśniowy Lazur i serek topiony) i kremówkę. Gotujemy kilka minut. Dodajemy szpinak, gotujemy a nas końcu doprawiamy do smaku.
Łososia przyprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Na talerzu układamy szpinak a na nim łososia lub obok siebie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 30.11.2016 14:22
Oba składniki doskonale połączone i na pewno smaczne danie.
caralajna 29.01.2014 18:38
smaczne połączenie skłądników
IlonaAlbertos 01.01.2014 21:29
Smakowity.
RenataZ-et 23.10.2013 22:52
wygląda rewelacyjnie - i pewnie tak samo smakuje!
pacpaw 29.09.2012 17:20
wiosenne posłanie
mariusz14 24.07.2012 20:23
chętnie bym spróbował

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat