Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Szpinak z komosą
-
szpinak mrożony
100 gramów -
cebula
1 sztuka -
czosnek
2 ząbki -
pieprz
1 szczypta -
sól
1 szczypta -
śmietana 30%
30 mililitrów -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1 szczypta -
quinoa
100 gramów
Łosoś
-
łosoś
2 płaty -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
sok z cytryny
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Łosoś na sianku
Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Łososia płuczemy, po czym osuszamy papierowym ręcznikiem i przyprawiamy.
Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju, dorzucamy szpinak i smażymy, mieszkając do rozmrożenia. Przyprawiamy, wlewamy śmietanę i dodajemy ugotowaną komosę.
Na szpinak wkładamy płaty łososia i dusimy 20 min.
Płatów łososia nie obieramy ze skóry. Jest to zbyt pracochłonne, a ryba ładnie odchodzi po ugotowaniu.
Komentarze (0)