Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na sianku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Łosoś na sianku, czyli tradycyjna ryba, ze zdrowym i nie obciążającym objedzonych wigilijnych żołądków szpinakiem.

Składniki:

Szpinak z komosą

szpinak mrożony 100 gramów
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
śmietana 30% 30 mililitrów
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
quinoa 100 gramów

Łosoś

łosoś 2 płaty
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sok z cytryny 1 łyżka

Porada

Płatów łososia nie obieramy ze skóry. Jest to zbyt pracochłonne, a ryba ładnie odchodzi po ugotowaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na sianku

Komosę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Łososia płuczemy, po czym osuszamy papierowym ręcznikiem i przyprawiamy.
Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju, dorzucamy szpinak i smażymy, mieszkając do rozmrożenia. Przyprawiamy, wlewamy śmietanę i dodajemy ugotowaną komosę.
Na szpinak wkładamy płaty łososia i dusimy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak