Łosoś na parze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    filety
  • kapusta pekińska

    sztuka
  • sól

  • pieprz

  • sos

  • olej

    4 łyżki
  • sos tabasco

    1 łyżka
  • kolendra

    1 garść liści
  • sok z limonki

    1 ½ sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy. Liśćmi wykładamy naczynie do gotowania na parze. Wykładamy na nie filety z łososia, doprawić. Gotować aż kapusta będzie chrupiąca. Przygotować sos: kolendrę siekamy, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Przygotowaną rybę polewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat