Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dag
pieczarki 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
sos sojowy 2 łyżeczki
woda
bulion 1 kostka
grzyby suszone 10 leśne

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z grzybami

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy a następnie kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, zalewamy 3 szklankami wody i dodajemy kostkę bulionową, liść laurowy oraz ziele angielskie, dusimy pod przykryciem przez około 30 minut
Krok 1 - Łopatka z grzybami foto
2
następnie dodajemy pokrojone pieczarki oraz suszone grzyby i w dalszym ciągu dusimy przez następne około 15 minut,
Krok 2 - Łopatka z grzybami foto
3
na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Mięso jest mięciutkie i aromatyczne.
Krok 3 - Łopatka z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.01.2014 17:07
lubię połączenie mięska i grzybów
annagebalska 02.01.2013 09:01
pyszne
Andysz 20.09.2012 07:54
na pewno by mi smakowała;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak