Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa w sosie z suszonymi grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

łopatka wieprzowa 30-40 dag
cebula 2-3 średniej wielkości
grzyby suszone 3 garście wcześniej namoczone w 1/2 l wody
ząbek czosnku 2 szt.

Inne

Majeranek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 3 szt.
mąka ziemniaczana czubata łyżeczka + 4 łyżki wody, do zagęstnienia

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa w sosie z suszonymi grzybami

Mięso kroję w mniejsze kawałki, cebulę w ćwierćplasterki, czosnek siekam. Razem podsmażam na odrobinie oleju z dodatkiem przypraw.
Grzyby zagotowuję wraz z wodą, w której się moczyły. Dodaję podsmażone mięso, ziele angielskie i liść laurowy. Całość gotuję do miękkości (około 40 minut).
Na koniec zagęszczam mąką ziemniaczaną, w razie potrzeby doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.03.2017 17:33
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak