Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie grzybowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula 1 duża
czosnek 1 ząbek
kostki grzybowe 2 szt
mąka 2 łyż
sól
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
olej
grzyby suszone 2 duże garście
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie grzybowym

Kroki postępowania

1
Mięso płuczemy i osuszamy. Kroimy w 1 - 1 1/2 cm grubości plasterki. Oprószamy solą i pieprzem oraz mąką. Obsmażamy na rumianą na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony i przekładamy do garnka, w którym będą się dusiły.
Krok 1 - Łopatka w sosie grzybowym foto
2
Do mięsa dodajemy kostki i przyprawy. Zalewamy wodą i gotujemy. Następnie dodajemy przesmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wypłukane grzyby.
Krok 2 - Łopatka w sosie grzybowym foto
3
Całość dusimy do miękkości. Podajemy z ziemniakami lub kaszami.
Smacznego!
Krok 3 - Łopatka w sosie grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 01.06.2014 14:42
pycha :))))
Kejti 06.03.2014 17:20
Dobre mięsko :-)
kate.500 04.03.2014 18:54
pyszne miesko
Magda24 24.02.2014 16:05
pysznie podane mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak