Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie chrzanowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 80 dkg
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 6 sztuki
kostka mięsna 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
mąka 3 łyżki
chrzan ze słoika 3 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie chrzanowym

Kroki postępowania

1
Łopatkę pokroić w plastry i obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Łopatka w sosie chrzanowym foto
2
Zalać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę mięsną.
Krok 2 - Łopatka w sosie chrzanowym foto
3
Czosnek drobno posiekać i dodać do sosu. Dusić do miękkości.

Krok 3 - Łopatka w sosie chrzanowym foto
4
Pod koniec dodać mąkę roztrzepaną z zimną wodą. Zagotować. Dodać chrzan, wymieszać. Dusić kilka chwil razem. Doprawić do smaku.
Krok 4 - Łopatka w sosie chrzanowym foto
5
Podawać.
Krok 5 - Łopatka w sosie chrzanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 17.11.2015 10:28
znakomity obiadek
berys18 31.10.2015 18:08
smaczne mięsko, smaczny obiad
pestka 31.10.2015 08:57
smaczny obiad
irenka 30.10.2015 22:13
pyszne jedzonko
halina17 30.10.2015 21:33
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak