Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w porach

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1.5 kg
por 1/2 sztuki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
mielony pieperz kolorowy 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie kilka ziaren
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w porach

Mięso umyć i osuszyć, następnie natrzeć solą peklową oraz kolorowym i ziołowym pieprzem.
Por pokroić w paseczki i połowę umieścić na dnie szynkowaru, następnie włożyć mięso i po wierzchu posypać resztą pora, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Przygotowane mięso odstawić na 24 godziny do lodówki po tym czasie dolać białe wino.
Zagotować sporą ilość wody i wstawić do niej szynkowar, następnie zmniejszyć płomień i gotować 2 godziny po tym czasie schłodzić i odstawić na 12 godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 31.05.2013 11:07
smaczne na pewno :-)
Zdzisław 30.05.2013 16:13
lubię takie mięso zjeśc
halina17 30.05.2013 11:16
Smaczne mięso do chleba.
Gracer 30.05.2013 10:28
uwielbiam domowe wyroby
okrysia 30.05.2013 08:53
Smaczne to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak