Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka parowana w przyprawach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dkg
oliwa
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka parowana w przyprawach

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Natrzeć oliwą, a potem papryką, kucharkiem, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz ziołami. Odstawić na minimum godzinę do lodówki, aby mięso naszło przyprawami.
Krok 1 - Łopatka parowana w przyprawach foto
2
Po tym czasie mięso przełożyć do parowaru.
Krok 2 - Łopatka parowana w przyprawach foto
3
Gotować przez 35 minut.
Krok 3 - Łopatka parowana w przyprawach foto
4
Podawać z ziemniakami i warzywami (najlepiej ugotowanymi w parowarze).
Krok 4 - Łopatka parowana w przyprawach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 08.03.2014 12:38
Smaczne takie mięsko;)
romanrafal
romanrafal 10.02.2014 16:01
pyszne miesko
mela25 10.02.2014 09:27
bardzo dobre
ONY_za_kare 04.02.2014 12:09
super miesko!
Alex_M 03.02.2014 12:01
dobre mięsko :)
IlonaAlbertos 01.02.2014 21:13
Wygląda obłędnie.
Adamorek 01.02.2014 19:42
dobrze doprawiona
Krystyna32 01.02.2014 16:55
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak