Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka duszona w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 600 gram
marchew 4 szt
por 1 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka duszona w warzywach

Kroki postępowania

1
Marchewkę obierz, mięso pokrój na plastry, pora umyj.
Krok 1 - Łopatka duszona w warzywach foto
2
Mięso rozbij tłuczkiem i opiecz z obydwu stron na rozgrzanej patelni.
Krok 2 - Łopatka duszona w warzywach foto
3
Marchew zetrzyj na grubej tarce, czosnek na drobnych oczkach, por pokrój w pół plasterki. Do garnka włóż warzywa i mięso, dodaj pół łyżeczki soli, ziele angielskie i listek. Gotuj na małym ogniu 45 minut od zagotowania wody.
Krok 3 - Łopatka duszona w warzywach foto
4
Po tym czasie wyjmij łopatkę, warzywa zmiksuj blenderem i potrzymaj na ogniu ok. 5-7 minut, aż zgęstnieją. Można podawać z ziemniakami , z makaronem, ale świetne jest samo mięso z warzywami. Smacznego
Krok 4 - Łopatka duszona w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 21.10.2014 21:25
Mniam, pysznie tu :)
aginaa 21.10.2014 17:40
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak