Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody z tamaryndowca

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
żółtko jajek 1 szt
cukier 0,25 szklanki
pasta 0,25 szklanki
śmietana kremówka 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Lody z tamaryndowca

Ubić 2 jajka i żółtko z 1/4 szklanki cukru, dodając stopniowo ¼ szklanki pasty tamaryndowej bez pestek. Ubić 2 szklanki kremówki i połączyć z masą jajeczną. Lody kręcić w maszynce lub wstawić naczynie do zamrażarki .Co jakiś czas przemieszać mikserem. Lody mają oryginalny, orzeźwiający smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zabcia117 25.09.2014 06:57
Bardzo ciekawy pomysł :)
gosia561 24.09.2014 11:03
muszą mieć ciekawy smak
as28 24.09.2014 11:01
fajne lody
mysza75 24.09.2014 10:07
jakie fajne i smaczne lody
izapozdro 24.09.2014 09:43
ciekawe połączenie, na pewno smaczne :)
Gabi44 24.09.2014 09:38
Pyszna egzotyka. Czytała już na blogu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak