Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lody śmietankowo - kokosowe z syropem wiśniowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 szklanka
śmietana 30% 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
żółtko jajek 4 szt
syrop wiśniowy 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: lody śmietankowo - kokosowe z syropem wiśniowym

Mleko kokosowe i śmietanę podgrzewamy aż będzie gorące, nie dopuszczamy do zagotowania. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, wlewamy gorący płyn i chwilkę podgrzewamy, aż lekko zgęstnieje (nie gotujemy!!). Chłodzimy.
Masę przekładamy do maszynki do lodów i wyrabiamy ok 30 min. Przekładamy do pudełka, polewamy syropem wiśniowym i lekko mieszamy. Mrozimy min. 2h.
**Jeśli nie mamy maszyny do lodów, chłodną masę przekładamy do pudełka, mrozimy i co jakiś czas mieszamy, aby nie powstały grudki. Do zmrożonej dodajemy syrop, lekko mieszamy i nadal mrozimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 30.07.2013 16:06
dobre lody dla ochłody
Milena87 30.07.2013 15:54
deser palce lizać
sanielcia 30.07.2013 14:18
Super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak