Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody lentilkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 330 ml
mleko 1/2 szkl
cukier puder 3 łyżki
lentilki 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Lody lentilkowe

Schłodzona śmietankę ubić z cukrem pudrem, dolać mleko i dokładnie wymieszać (można mikserem). Masę przelać do pojemnika przeznaczonego do mrożenia żywności i szczelnie zamknąć. Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin, pamiętając aby co godzinę przemieszać dokładnie widelcem aby nie utworzyły się grudki lodu. Lentilki posiekać nożem (kilka zostawić do dekoracji) i wmieszać do lodów kiedy będą miały już gęstą konsystencję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.07.2013 12:11
dla dzieci super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak