Lody kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 torebka
  • szklanka cukru kryształu

    1/2
  • mleko kokosowe

    1 (z puszki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Namocz żelatynę (przepis na torebce), odstaw, aby napęczniała. Podgrzej mleko, dodaj cukier, gotuj 3-4 minuty (możesz użyć mniej cukru, bo te lody są bardzo słodkie).
2.Teraz dodaj olejek migdałowy i rozpuszczoną żelatynę, zmiksuj mikserem na najwyższych obrotach.
3.Gdy masa zacznie lekko gęstnieć, wlej ją do pojemniczków na kostki lodu i wstaw do zamrażalnika. Podawaj z owocami liczi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 16.06.2011 17:32
smaczne
Izabela28 17.04.2011 20:19
pyszności:)
Krzysztof42 19.11.2010 17:40
lody dla ochłody

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat