Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody bananowe z migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki migdałowe
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lody bananowe z migdałami

Banany wkładamy do woreczka foliowego i mrozimy przez około 4 godziny w zamrażalniku.
Po tym czasie wyjmujemy je na deskę, kroimy na mniejsze kawałki.
Przekładamy do pojemnika do rozdrabniania i miksujemy na papkę dosypując 2 szczypty kwasku cytrynowego.
Przekładamy gotowe lody do salaterki.
Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi.


Porcja dla jednej osoby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 05.02.2013 22:17
smaczny powiew lata
Kasnaj 03.02.2013 22:54
zjadło by się :)
olkaaa 03.02.2013 20:31
fantastyczny przepis
Motorek 02.02.2013 10:26
bardzo smaczne są takie domowe lody
BeataJ 01.02.2013 21:13
Też robię w podobny sposób, tylko banany mrożę już pokrojone (jest łatwiej ;]) i dodaję odrobinę śmietanki kremówki - łatwiej się miksują. są pyszne :)
Natalia/tubisiek 01.02.2013 17:29
wspaniałe :)
Ewa6274879 31.01.2013 22:08
nie robiłam nigdy w ten sposób - fajne!
alaaa 31.01.2013 19:48
fajne lody, lubię bananowe
romanrafal
romanrafal 31.01.2013 09:28
pyszności
caralajna 31.01.2013 08:02
jak dla mnie rewelacja, koniecznie muszę wypróbować
Katarzyna/kate1980 30.01.2013 20:24
superowe
Habibi 30.01.2013 19:38
Robię podobne lody bananowe, ale rozcieńczam je czymś płynnym - zależy co mam pod ręką - aby było ich nieco więcej i, żeby się łatwiej miksowały :)
Pomocnik 30.01.2013 11:07
fajny pomysł
Konczi 30.01.2013 10:50
pysznie się prezentują
SmakChwili 30.01.2013 10:48
też robiłam takie ale bez kwasku, muszę spróbować z kwaskiem :) pychotka :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak