Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody balsamiczne

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 50 dkg
jagody 20 dkg
ocet balsamiczny 1 łyżka
cukier drobny 15 dkg
woda zimna 120 mililitrów
śmietana 30% 150 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Lody balsamiczne

Truskawki, jagody umyć pod bieżącą wodą.
Obrać truskawki z szypułek.
Owoce zmiksować( można przetrzeć prze sito) dodać ocet wymieszać, odstawić do lodówki na 30 minut.
Z cukru i wody zagotować lekki syrop, przelać do naczynia w którym będziemy mrozić lody, odstawić do wystygnięcia.
Dodać zmiksowane owoce, wymieszać wstawić do lodówki.
Śmietanę lekko ubić, dodać do przygotowanej masy, wymieszać dokładnie.
Wstawić do zamrażarki, po godzinie ubić mieszankę, wstawić do zamrażarki.
Powtarzać czynność kilka razy aż lody całkowicie będą zamrożone.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.07.2014 06:38
super lody :)
Bernadeta1 25.07.2014 21:39
rewelacja takie lody
sylwia_sl 24.07.2014 22:01
Ciekawa jestem jak smakują ?
Janina 24.07.2014 20:14
Świetne domowe lody;)
Grazyna0211 24.07.2014 18:24
świetne lody
ben-ka 24.07.2014 17:47
Takie lody bez jajek,to mogę jeść z wielkim apetytem.
Renata9 24.07.2014 17:33
pyszniutkie lodziki
pajbek 24.07.2014 15:49
Wyglądają bardzo kusząco :-)
Mniam 24.07.2014 15:30
A to ciekawe lody :) takich nie jadłam.
Katarzyna/kate1980 24.07.2014 15:27
ale ślicznie wyglądają
malaczarna23 24.07.2014 15:25
wyśmienite lody :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak