Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowe cupcakes

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny mrożone 2 szklanki
śmietana 18 proc 125 ml
syrop z płatków róży 3 łyżki
cukier puder 2 łyżki
śmietana 30% 200 ml
potarta czekolada
jeżyny 1,5 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowe cupcakes

1. Mrożone owoce miksujemy ze śmietaną, syropem oraz łyżką cukru pudru, przelewamy do silikonowych foremek na muffinki i wkładamy na ok 40 min do zamrażarki żeby masa lodowa przybrała formę babeczek.
2. Po tym czasie wyjmujemy lody i przekładamy z foremek na talerzyki (układamy węższą stroną do dołu)
3. Ubijamy śmietankę z łyżką cukru pudru i dekorujemy nią lody. Następnie posypujemy je tartą czekoladą a ich czubek ozdabiamy jeżyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.03.2013 13:33
pyszny deser,wygląda super
Sisterskitchen 20.03.2013 13:38
wygląda cudownie
Piter 31 20.03.2013 13:23
Pyszny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak