Przepis i sposób przygotowania na: Łódki z kurczaka nadziewane pieczarkami w sosie chrzanowym
Kroki postępowania
Do kieszonek w nałożyć farsz. Piersi ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Piec ok 25 min.
pierś z kurczaka | 2 sztuki |
oliwa | 1 łyżka |
mozzarella w kulce | 1 sztuka |
pieczarki | 200 gram |
szalotka | 2 sztuki |
natka pietruszki | 4 gałązki |
masło | 2 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku |
szalotka | 2 sztuki |
masło | 2 łyżeczki |
rosół z kury Kucharek | 75 ml |
śmietana kremówka | 100 ml (36%) |
chrzan tarty | 2 łyżeczki |
natka pietruszki | 0,5 pęczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: