Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
3 sztuki -
cebula
1 sztuka -
kasza jaglana
50 gram -
szczypiorek
1 pęczek -
grzyby leśne
-
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania ŁÓDKI CUKINII ZAPIEKANE Z KASZĄ JAGLANĄ I MAŚLAKAMI
2/ Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu a następnie wymieszać z farszem. Powstały sok w łódkach cukinii zlać, środki napełniać farszem z kaszy i grzybów. Dno blaszki skropić olejem, ułożyć cukinię i po wierzchu również skropić olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 20 min aż cukinia stanie się miękka. Przed podaniem posypać siekanym szczypiorkiem. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.
Komentarze (4)