Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁÓDKI CUKINII ZAPIEKANE Z KASZĄ JAGLANĄ I MAŚLAKAMI

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
cebula 1 sztuka
kasza jaglana 50 gram
szczypiorek 1 pęczek
grzyby leśne
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ŁÓDKI CUKINII ZAPIEKANE Z KASZĄ JAGLANĄ I MAŚLAKAMI

1/ Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i łyżeczką wyciąć miąższ. Wydrążone łódki posolić żeby puściły sok. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie oleju, doprawić solą, pieprzem. Miąższ cukinii posiekać, dodać do cebuli, smażyć do odparowania wody, na koniec dodać ugotowane i pokrojone maślaki, całość solidnie doprawić solą i pieprzem.

2/ Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu a następnie wymieszać z farszem. Powstały sok w łódkach cukinii zlać, środki napełniać farszem z kaszy i grzybów. Dno blaszki skropić olejem, ułożyć cukinię i po wierzchu również skropić olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 20 min aż cukinia stanie się miękka. Przed podaniem posypać siekanym szczypiorkiem. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 23.03.2015 23:05
Ale ładne !
Internetowa Kuchnia 23.03.2015 19:07
Ciekawy przepisik :)
Joannasz3190 23.03.2015 17:30
Pyszności :)
Ania321 23.03.2015 17:26
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak