ŁÓDKI CUKINII ZAPIEKANE Z KASZĄ JAGLANĄ I MAŚLAKAMI

ŁÓDKI CUKINII ZAPIEKANE Z KASZĄ JAGLANĄ I MAŚLAKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • kasza jaglana

    50 gram
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • grzyby leśne

  • Sól morska ziołowa Prymat w młynku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ŁÓDKI CUKINII ZAPIEKANE Z KASZĄ JAGLANĄ I MAŚLAKAMI

1/ Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół i łyżeczką wyciąć miąższ. Wydrążone łódki posolić żeby puściły sok. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie oleju, doprawić solą, pieprzem. Miąższ cukinii posiekać, dodać do cebuli, smażyć do odparowania wody, na koniec dodać ugotowane i pokrojone maślaki, całość solidnie doprawić solą i pieprzem.

2/ Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu a następnie wymieszać z farszem. Powstały sok w łódkach cukinii zlać, środki napełniać farszem z kaszy i grzybów. Dno blaszki skropić olejem, ułożyć cukinię i po wierzchu również skropić olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 20 min aż cukinia stanie się miękka. Przed podaniem posypać siekanym szczypiorkiem. Podawać z sosem pomidorowym lub ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Kolorowa 23.03.2015 23:05
Ale ładne !
Internetowa Kuchnia 23.03.2015 19:07
Ciekawy przepisik :)
Joannasz3190 23.03.2015 17:30
Pyszności :)
Ania321 23.03.2015 17:26
Fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat