Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lizaki z pianek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pianki marshmallow 1 opakowanie
czekolada mleczna 100 gram
biała czekolada 100 gram
masło 1 łyżka
opakowanie długich wykałaczek 1 opak.
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Lizaki z pianek

Należy rozłożyć posypki do różnych miseczek [dowolne rodzaje posypek]. W garnku rozpuścić 1/2 łyżki masła i dodać mleczną czekoladę. Mieszać, aż się roztopi i powstanie jednolita masa. Czynność powtórzyć z białą czekoladą. Nadziać pianki na patyczki i zanurzyć w czekoladzie, a następnie w posypce . Piankowe lizaki włożyć do lodówki i poczekać, aż zastygną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak