Likier na ziarnach kawy

Likier na ziarnach kawy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    1 litr
  • ziarna kawy

    50 ziaren
  • wanilia

    1 laska
  • cukier

    2 szklanki
  • woda

    3 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Likier na ziarnach kawy

Ziarna kawy zalać spirytusem i 1 szklanką wody, dodać laskę wanilii i odstawić na 10 dni. Po tym czasie ugotowac syrop z 2 szklanek wody i cukru. Esencję przecedzić i zmieszać z zimnym syropem. Odstawić na 6-8 miesięcy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

kasia.s 25.09.2016 20:10
Super pomysł :)
ilka_86 11.08.2011 08:38
świetny:)
Kate131 26.03.2011 08:07
mniam
Grażyna13 16.03.2011 20:38
super !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat