Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Likier ajerkoniak

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek
7
cukier
1 szkl
mleko skonden w puszcze niesł
1 puszka
cukier waniliowy
2 opak
Sklep Prymat
spirytus
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Likier ajerkoniak

-Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę,
-Nastepnie powoli dodajemy mleko i cały czas mieszamy,
- bardzo powoli dolewamy spirytus cały czas mieszając.
-Gotowy ajerkoniak wlewamy bo butelek.
najlepiej odczekać ok 2 tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak