Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LETNIA ZUPKA WARZYWNA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
ziemniaki młode 1 kg
marchew 500 g
zielona fasolka szparagowa 400 g
żółta fasolka szparagowa 400 g
kalarepka młoda 2 szt
brokuł 1 szt
kalafior 1 szt
koperek
Kostki rosołowe Kucharek 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: LETNIA ZUPKA WARZYWNA

Kroki postępowania

1
Fasolkę obieramy, kroimy i wrzucamy do dużego garnka.
Krok 1 - LETNIA ZUPKA WARZYWNA foto
2
Obraną marchew kroimy i dodajemy do fasolki.
Krok 2 - LETNIA ZUPKA WARZYWNA foto
3
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w kostkę.
Krok 3 - LETNIA ZUPKA WARZYWNA foto
4
Kalarepę obieramy i pokrojoną wrzucamy do garnka.
Krok 4 - LETNIA ZUPKA WARZYWNA foto
5
Kalafior i brokuł dzielimy na niewielkie różyczki, myjemy i dodajemy do pozostałych składników.
Krok 5 - LETNIA ZUPKA WARZYWNA foto
6
Warzywa zalewamy wodą, dodajemy umytego kurczaka i gotujemy około godziny. Pod koniec gotowania mięso wyciągamy, dodajemy kostki, posiekany drobno koperek i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 6 - LETNIA ZUPKA WARZYWNA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 25.07.2015 08:40
smaczna zupa
agaK. 24.07.2015 20:52
Fajna, chętnie bym taką zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak