Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia zupa z pulpecikami tymiankowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
sól do smaku
kalafior 1 sztuka
marchewka młoda 10 małych sztuk
kapusta biała 1 mała główka
śmietana 30% 150 ml
koperek do smaku
olej 3 łyżki
mąka pszenna do obtoczenia mięsa
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
tymianek 4 (świeży)
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia zupa z pulpecikami tymiankowymi

Mięso mielone z łopatki wieprzowej zmieliłam w maszynce. Dodałam paprykę słodką,pieprz świeżo mielonym, sól oraz otarty tymianek. Mieszamy i formujemy kuleczki. Na talerzu obtaczamy w mące pulpeciki. Smażymy na rozgrzanym oleju. W dużym garnku umieszczamy pulpeciki i zalewamy wodą. Gotujemy ok 10-15 minut. Kalafior obieramy,myjemy i dzielimy na różyczki. Młodą marchewkę myjemy i lekko ścieramy skórkę. Kapustę myjemy i szatkujemy, moczymy w kąpieli wodnej aby usunąć piasek. Dodajemy warzywa do pulpetów i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy śmietanę i gotujemy aż się zagotuje. Posypujemy koperkiem. Doprawiamy solą. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.07.2013 19:40
swietny pomysl
teresa18 13.07.2013 16:22
pyszna zupa
jasiek 12.07.2013 01:16
porządna zupka
beniaminek 11.07.2013 22:48
fajne danie
edi 11.07.2013 22:26
wygląda wspaniale;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak