Letnia surówka z kalarepki, ogórka i rzodkiewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młoda kalarepka

    1 szt
  • średnie rzodkiewki

    4 szt
  • jogurt naturalny

    0,5 szklanki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    - do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • ocet jabłkowy

    - do smaku
  • ogórki

    2 małe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepkę pokroić \"w zapałkę\", ogórki obrać i wraz z rzodkiewką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa zmieszać z jogurtem i przyprawami. Wstawić na 10 minut do lodówki. Podawać jako dodatek do mięs pieczonych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 13.08.2011 21:50
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat