Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

letnia sałatka warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

patison 5 szt.
bakłażan 1 szt.
pomidor 2 szt.
ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
oliwki czarne Smak 2 łyżki
sól
papryka żółta 1 szt.
cukinia 1 szt.
bazylia 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: letnia sałatka warzywna

warzywa dokładnie umyć a następnie pokroić patisony,cukinię i bakłażana w cienkie plasterki,delikatnie oprószyć solą odstawić aby puściły sok,paprykę umyć osuszyć i ułożyć w całości na kratce piekarnika razem z plastrami warzyw upiec je w temp.200st.ok.20min.Z upieczonej papryki zdjąć skórkę i pokroić na kawałki,pomidory umyć i pokroić w plastry,na przygotowanym półmisku układać upieczone warzywa,pomidory i paprykę przekładając je listkami bazylii,sałatkę skropić octem balsamicznym,oprószyć solą i pieprzem do smaku skropić oliwą i na koniec posypać osączonymi oliwkami,mocno schło0dzić podawać do pieczywa najlepiej ciemnego z ziarnami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 20.01.2014 13:04
smaczna :-)
caralajna 05.03.2013 07:14
fajne składniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak