Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia, lekka surówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Surówka

kapusta pekińska 1/2 sztuka
pomidor 1 sztuka
marchew 2 sztuka
cebula biała 1/2 sztuka

Sos

śmietana 2 łyżka
majonez 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczek
koperek 1/2 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia, lekka surówka

Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki, usuwamy ziarna i kroimy w nieduża kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Białą cebulę bardzo drobno siekamy.
W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą śmietanę i majonez oraz wyciśnięty sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem i bardzo drobno posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Dokładnie mieszamy i zalewamy nim składniki.
Chłodzimy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak