Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia duszona kapusta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 sztuka
kość na wywar 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kiełbasa cienka 30 dag
mięso pieczone 20 dag
sól
śmietana 2-3 łyżki
olej
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia duszona kapusta

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy. Gotujemy wywar na kości, do wywaru dodajemy kapustę i gotujemy wraz z przyprawami. Gdy kapusta będzie miękka podsmażamy na oleju pokrojoną kiełbasę cienką i mięso, dodajemy do kapusty, następnie siekamy i podsmażamy cebulę, dodajemy do kapusty i dalej razem gotujemy.
Krok 1 - Letnia duszona kapusta foto
2
Pod koniec gotowania do kapusty dodajemy śmietanę. Doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem i łączymy z posiekanym koperkiem. Tak przygotowaną kapustę możemy podawać z ziemniakami lub chlebem.
Krok 2 - Letnia duszona kapusta foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Letnia duszona kapusta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.03.2014 07:49
bardzo lubię
Iwusia 17.05.2013 22:41
dawno takiej nie jadlam
IKrakowianka 29.10.2012 14:11
też taką robię
manaika 30.08.2012 11:40
ja robię jeszcze z koncentratem pomidorowym
Betka 21.08.2012 07:13
mniammm
Katarzyna/kate1980 10.08.2012 23:26
och wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak