Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letni bigos

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
szynka wieprzowa 1/2 kg
boczek parzony 40 dag
koperek 1 pęczek
cebula 2 sztuki
olej 4 łyżki
rosół 1,5 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
przyprawa do potraw do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Letni bigos

Z kapusty usunąć wierzchnie liście, umyć grubo poszatkować nożem.Koperek drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej dodać pokrojone na kawałki mięso, oprószyć przyprawą do gołąbków dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz boczek, doprawić jarzynką i dusić do miękkości mięsa pod przykryciem, gdy mięso już zmięknie dodać pokrojoną kapustę wlać rosół, dodać posiekany koperek i gotować jeszcze około 10-15 minut, po czym zrobić zawiesinę z mąki i zagęścić bigos.Doprawić pieprzem i ewentualnie solą do smaku.Podawać gorące danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.07.2015 09:47
smaczny bigosik
Mniam 05.07.2015 21:12
Typowo letni obiad. Pycha!
w mojej kuchni 05.07.2015 18:49
smaczne jedzonko podano
Katarzyna59 05.07.2015 18:46
uwielbiam takie bogosiki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak