Letni bigos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • szynka wieprzowa

    1/2 kg
  • boczek parzony

    40 dag
  • koperek

    1 pęczek
  • cebula

    2 sztuki
  • olej

    4 łyżki
  • rosół

    1,5 szklanki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • przyprawa do potraw

    do smaku
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kapusty usunąć wierzchnie liście, umyć grubo poszatkować nożem.Koperek drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej dodać pokrojone na kawałki mięso, oprószyć przyprawą do gołąbków dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz boczek, doprawić jarzynką i dusić do miękkości mięsa pod przykryciem, gdy mięso już zmięknie dodać pokrojoną kapustę wlać rosół, dodać posiekany koperek i gotować jeszcze około 10-15 minut, po czym zrobić zawiesinę z mąki i zagęścić bigos.Doprawić pieprzem i ewentualnie solą do smaku.Podawać gorące danie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 08.07.2015 09:47
smaczny bigosik
Mniam 05.07.2015 21:12
Typowo letni obiad. Pycha!
w mojej kuchni 05.07.2015 18:49
smaczne jedzonko podano
Katarzyna59 05.07.2015 18:46
uwielbiam takie bogosiki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat