Leszcz z chrzanem i jabłkami

Leszcz z chrzanem i jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • leszcz

    1 kg
  • chrzan świeżo starty

    2 łyżki
  • jabłko

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Leszcz z chrzanem i jabłkami

Leszcza opłukać, oskrobać z łuski( ogólnie oczyścić całego, pozbyć się nie potrzebnych nam rzeczy). Rybę posolić, zalać wywarem z włoszczyzny i ugotować. Kawałki leszcza wyłożyć na półmisek i obłożyć startym chrzanem wymieszanym z jabłkami utartymi na tarce o dużych oczkach, odrobiną octu i cukru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

iwona332 06.12.2010 10:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat