Leszcz z chrzanem i jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • leszcz

    1 kg
  • chrzan świeżo starty

    2 łyżki
  • jabłko

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Leszcza opłukać, oskrobać z łuski( ogólnie oczyścić całego, pozbyć się nie potrzebnych nam rzeczy). Rybę posolić, zalać wywarem z włoszczyzny i ugotować. Kawałki leszcza wyłożyć na półmisek i obłożyć startym chrzanem wymieszanym z jabłkami utartymi na tarce o dużych oczkach, odrobiną octu i cukru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 06.12.2010 10:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat