leniwe pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    4 dag
  • żółtka

    4 szt.
  • ser

    50 dag
  • białka

    5 szt.
  • mąka

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser przetrzeć przez sito, utrzeć masło dodając po jednym żółtku, posolić, dodać ser, utrzeć. Ubić pianę, wyłożyć ja na masę żółtkową, posypać mąką i ciasto lekko wymieszać.. ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, ukształtować wałek, krajać ukośnie pierożki. Pierogi wrzucać partiami na wrzącą osoloną wodę, zagotować, wyłożyć łyżką cedzakową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Papryczka 04.11.2011 17:01
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat