leniwe pierogi

leniwe pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    4 dag
  • żółtko jajek

    4 szt.
  • ser

    50 dag
  • białko

    5 szt.
  • mąka

    15 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania leniwe pierogi

Ser przetrzeć przez sito, utrzeć masło dodając po jednym żółtku, posolić, dodać ser, utrzeć. Ubić pianę, wyłożyć ja na masę żółtkową, posypać mąką i ciasto lekko wymieszać.. ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, ukształtować wałek, krajać ukośnie pierożki. Pierogi wrzucać partiami na wrzącą osoloną wodę, zagotować, wyłożyć łyżką cedzakową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Papryczka 04.11.2011 17:01
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat