Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwe Gołąbki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0.7 kg
kapusta biała mała główka
jajko 3 sztuki
kasza manna 3/4 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
kostka rosołowa 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
mąka 2 łyżki

Porada

podawać z ziemniaczkami lu b pieczywem

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwe Gołąbki

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej.
Dodać do mięsa razem z jajkami,kaszą manną i dokładnie wyrobić doprawiając
pieprzem i solą

W dużym garnku zagotować 2,5 litra wody z 2 kostkami rosołowymi i przecierem pomidorowym.

Z masy mięsno-kapuścianej uformować płaskie okrągłe gołąbki i smażyć na oleju, na złoto-brązowy kolor.

Usmażone gołąbki przełożyć do wrzącego sosu, zmniejszyć gaz do minimum i gotować 30 minut.

pod koniec sos zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 18.03.2015 08:23
Pyszne bardzo :)
monika141 18.03.2015 07:03
smaczny obiadek
Babeczka35 17.03.2015 21:19
Super pomysł:)
misia53 17.03.2015 20:13
bardzo ładnie ci wyszły
Janina 17.03.2015 16:20
To są smaczne gołąbki;)
IwonaDD 17.03.2015 16:13
pyszne gołąbeczki
cooked 17.03.2015 15:56
fajne gołąbki :)
pestka 17.03.2015 15:52
smaczny obiad
mirosława4 17.03.2015 15:41
bardzo je lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak