Leniwe Gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    0.7 kg
  • kapusta biała

    mała główka
  • jajko

    3 sztuki
  • kasza manna

    3/4 szklanki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej.
Dodać do mięsa razem z jajkami,kaszą manną i dokładnie wyrobić doprawiając
pieprzem i solą

W dużym garnku zagotować 2,5 litra wody z 2 kostkami rosołowymi i przecierem pomidorowym.

Z masy mięsno-kapuścianej uformować płaskie okrągłe gołąbki i smażyć na oleju, na złoto-brązowy kolor.

Usmażone gołąbki przełożyć do wrzącego sosu, zmniejszyć gaz do minimum i gotować 30 minut.

pod koniec sos zagęścić mąką.
Aleksandra/Olcia
podawać z ziemniaczkami lu b pieczywem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 18.03.2015 08:23
Pyszne bardzo :)
monika141 18.03.2015 07:03
smaczny obiadek
Babeczka35 17.03.2015 21:19
Super pomysł:)
misia53 17.03.2015 20:13
bardzo ładnie ci wyszły
Janina 17.03.2015 16:20
To są smaczne gołąbki;)
IwonaDD 17.03.2015 16:13
pyszne gołąbeczki
cooked 17.03.2015 15:56
fajne gołąbki :)
pestka 17.03.2015 15:52
smaczny obiad
mirosława4 17.03.2015 15:41
bardzo je lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat