lemoniada miętowo jabłkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • syrop cukrowy

    1 kieliszki
  • napar z mięty

    70 ml
  • sok z jabłek

    1 szkl
  • lód

    4 kostki
  • woda

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kopiastą łyżkę suszonej albo świeżej posiekanej mięty zaparzyć wrzącą wodą pozostawić pod przykryciem aż do całkowitego ostygnięcia przelać przez sitko do szklanki wlać syrop i dobrze rozmieszać dopełnić sokiem jabłkowym i wodą mineralną podawać z lodem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat