Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekko imbirowa kawa mrożona

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 150 ml
woda 50 ml
kawa 2 łyżeczki
syrop korzenny 2 łyżki
kostki lodu 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekko imbirowa kawa mrożona

Mleko, wodę i kawę umieszczamy w shakerze i mocno "trzepiemy" przez ok. 1 minutę do utworzenia gęstej piany. Przelewamy zawartość shaker'a do wysokiej szklanki, dodajemy syrop (po ściance) i kostki lodu. Możemy udekorować całość przyprawą korzenną lub startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 09.05.2013 17:33
znakomity przepis
halina55 22.12.2012 18:48
Pyszne
owca441 22.12.2012 18:36
jestem starej daty jak dla mnie to kawa jest czarna, a to są kawy deserowe
IwonaKa 22.12.2012 16:44
bardzo lubię takie smaki,to coś dla mnie
Noruas 22.12.2012 14:34
syrop korzenny, o! uwielbiam takie smaki :)
Cukiereczek13 22.12.2012 14:29
pyszna propozycja ;)
jasiek 22.12.2012 13:06
ale smakołyki
Krzysztof15 22.12.2012 12:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak