Lekkie roladki z pastą z czarnych oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • oliwki czarne

    1/2 słoika
  • masło

  • oliwa

  • sól

  • czosnek

    2 ząbki
  • bulion warzywny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczak przecinamy i rozbijamy na małe kotleciki . Mięso solimy i doprawiamy pieprzem .Czarne oliwki i obrany czosnek z dodatkiem łyżeczki masła miksujemy na pastę .Doprawiamy sola i pieprzem . Taką pastą smarujemy mięsko i zawijamy w roladki .Obsmażamy na patelni bez tłuszczu .Podlewamy bulionem warzywnym i dusimy chwilę pod przykryciem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia / sytofala 03.01.2012 11:32
smakowicie wygląda :)
iwa643 03.01.2012 07:11
Podajemy z ryżem .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat