Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie ciasto kawowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek waniliowy 1 kg
mleko w proszku 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
masło 20 dag
Biszkopty 2 opakowania
herbatniki 1 opakowanie
żółtko jajek 3 sztuki
jajko 1 sztuka
kawa rozpuszczalna 4 łyżki
woda 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dag
czekolada deserowa 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie ciasto kawowe

Zagotować 1/2 litra wody , rozpuścić
w niej kawę , ostudzić. Foremkę
wyłożyć folą spożywczą. Poukładać
na dnie herbatniki. Masło utrzeć
z cukrem , dodając jajko , żółtka,
mleko w proszku , serek i żelatynę
rozpuszczoną w szklance wody.
Na herbatniki wylać część
masy , następnie ułożyć
na niej biszkopty zamaczane
w kawie. Na biszkopty
wyłożyć masę , następnie
znów ułożyć bszkopty zamaczane w kawie.
Na wierzchu ciasta pownna być masa.
Całość należy posypać
startą czekoladą. Przed
podaniem ciasto chłodzić w lodówce około 2 godziny.

SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak