Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
biszkopt
-
jajko
6 szt -
cukier kryształ
3/4 szkl -
mąka pszenna
1 szkl -
biała czekolada
1 tabliczka -
budyń waniliowy
1 op -
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki
krem
-
mleko 2%
2 szkl -
budyń waniliowy
1 op -
cukier kryształ
2 łyżki -
cukier puder
1 łyżka -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1,5 łyżki -
mleko 2%
1/2 szkl -
śmietana 30%
330 ml
dodatkowo
-
galaretka truskawkowa
1 op -
maliny świeże
20 dkg
Przepis i sposób przygotowania Lekki malinowiec
Kroki postępowania


Żelatynę zalać mlekiem, a gdy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Gorący wymieszać z gorącą żelatyną. Wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i zmiksować na małych obrotach z zimnym budyniem.
Spodnią część biszkopta nasączyć i rozsmarować cienką warstwę masy. Ułożyć maliny.

Komentarze (5)