Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki makaron z pieczarkami i szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 150 gram
szpinak baby 250 gram
pieczarki 250 gram
mąka pszenna 1 łyżka
kostka rosołowa 1 warzywna
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku
masło do smażenia
cebula 1 sztuka

Porada

do sosu można wcisnąć ząbek czosnku. można także zamiast wodą z kostką rosołową sos przygotować na bazie śmietanki

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki makaron z pieczarkami i szpinakiem

Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. odcedzić i zostawić.
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę,następnie dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki chwile podsmażyć a następnie zalać 300 ml wody i dodać kostkę rosołową. gotować 15 minut.sos lekko zagęścić mąką pszenną. doprawić do smaku pieprzem.
Makaron dać do garnka,dodać świeże liście szpinaku i całość zalać sosem,wymieszać i doprawić do smaku.chwilę podgrzać aby całość była gorąca.
podawać odrazu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 30.01.2015 14:05
wygląda apetycznie
Anna169Hosz 14.01.2015 16:04
Pięknie się prezentuje!
Kuchenka 14.01.2015 15:55
apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak