Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki bigos z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt
łopatka bez kości 300 g
kiełbasa śląska 1 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki bigos z młodej kapusty

Kroki postępowania

1
Poszatkowaną kapustę obgotowujemy 5 minut, następnie odlewamy połowę wody. Do kapusty dodajemy liście, ziela, przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Dusimy do miękkości.
W osobnym rondlu dusimy umytą i pokrojoną w mniejsze kawałki łopatkę.
Krok 1 - Lekki bigos z młodej kapusty foto
2
Na patelni smażymy pokrojoną cebule.
Krok 2 - Lekki bigos z młodej kapusty foto
3
Do cebuli dorzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Krok 3 - Lekki bigos z młodej kapusty foto
4
Następnie dodajemy do kapusty cebule i kiełbase. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy i chwilę dusimy. Koperek drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Na samym końcu dodajemy miękką łopatkę.
Krok 4 - Lekki bigos z młodej kapusty foto
5
Lekko mieszamy i bigos z młodej kapusty mamy już gotowy.
Delikatny i aromatyczny bigos z młodej kapusty. Idealny na letnią przekąskę.
Krok 5 - Lekki bigos z młodej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 13.07.2013 14:18
pyszny bigosik
Mona73 13.07.2013 14:13
z młodej kapusty pyszny bigosik
Piotr-21 13.07.2013 11:49
pyszne jedzenie
w mojej kuchni 13.07.2013 11:47
taki z młodej jest najsmaczniejszy
Barbara/zuza22_85 13.07.2013 11:41
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak